Frytownice gastronomiczne to obowiązkowy element wyposażenia większości lokali gastronomicznych. Jeśli chodzi o przygotowywanie potraw na głębokim oleju, praca na frytownicy gastronomicznej potrafi być szybka i efektywna. Na frytownicy gastronomicznej przygotujemy kurczaka, ryby czy frytki. Co ważne, takie urządzenie jest bardzo uniwersalne. Zdecydowaną większość panierowanych potraw przyrządzimy właśnie we frytownicy gastronomicznej.
Frytownice gastronomiczne – jakie potrawy w nich przygotujemy?
Frytownica fastronimczna to urządzenie bardzo uniwersalne, na którym przyrządzimy wiele potraw. Frytownica gastronomiczna często wykorzystywana jest w lokalach gastronomicznych do przygotowania dań panierowanych. Smażony na głębokim oleju, dania z panierką smakuje wyśmienicie. Najczęściej, frytownica gastronomiczna używana jest do przyrządzenia takich potraw, jak:
- Panierowany kurczak
- Panierowana ryba
- Panierowane tofu
- Panierowane warzywa
- Frytki
- Krokiety
Frytownice gastronomiczne – uniwersalne urządzenia
Frytownice gastronomiczne to świetne urządzenia niezależnie od rodzaju kuchni przyrządzanej w lokalu. Frytownica gastronomiczna sprawdzi się zarówno świetnie w lokalach typu fast food, jak i miejscach serwujących kuchnię polską. Decydując się na zakup frytownicy gastronomicznej, ważne jest dookreślenie rozmiaru sprzętu, który chcemy zakupić. W przypadku mniejszych lokali, warto postawić na mniejsze urządzenie. Duże frytownice potrafią zajmować bardzo dużo miejsca, więc warto się na nie decydować w przypadku dużego lokalu gastronomicznego.
Czy warto się zdecydować na frytownicę gastronomiczną?
Frytownice gastronomiczne to bardzo przydatne urządzenia, które będą świetnym wyborem w przypadku każdego lokalu mającego w swojej ofercie dania panierowane. Dzięki tym urządzeniom, przygotowanie dań smażonych na głębokim oleju będzie szybsze i bardziej efektywne.